غدد بزاقی
درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید.این وبلاگ به خاطر بابای مهربونم که عمرشو صرف تعلیم وتربیت دانش آموزان وما کرد تا همه دکتر ومهندس بشویم .روحش همیشه شاد. به خاطر اینکه چون سکته قلبی ناگهانی ما را ترک کرد و ما را تنها گذاشت. من سعی کردم تمام علائم و راهکارهای آن را برای استفاده در دسترس همگان بگذارم به امید روزی که هیچ بابا ومامانی ناگهانی بچه هاشونو ترک نکنند و سایه آنها سالهای سال بالای سربچه هاشون بموند.هر کسی که از مطالب وبلاگ استفاده می کند یک فاتحه هم برای بابام بخوند.ممنون ."بابا خیلی خیلی خیلی دوستت دارم."
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان غلام_افرا و آدرس gholamafra20.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 34
بازدید دیروز : 9
بازدید هفته : 275
بازدید ماه : 274
بازدید کل : 222762
تعداد مطالب : 377
تعداد نظرات : 18
تعداد آنلاین : 1



كد ماوس



عکس قلب و لب



کد متحرک کردن عنوان وب


ابزار وبلاگ  ,کد تغییر شکل موس برای وبلاگها و سایتهاکد تغییرشکل موس

بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً
غلام_افرا
علمی / مذهبی /تاریخی
یک شنبه 5 مرداد 1393برچسب:غدد بزاقی, :: 22:53 ::  نويسنده : معصومه رستمی       
مواد موجود در بزاق از پوسیدگی دندان جلوگیری می کنند. بنابراین بیمارانی که ترشح بزاقشان کاهش یافته، به سرعت دچار پوسیدگی های دندانی خواهند شد

 

در این باره بیشتر توضیح می دهید؟

بله، کاهش ترشح بزاق به اختلال های درون بدن مربوط است. در بعضی از بیماری ها مانند بیماری شوگرن ترشح غدد بزاقی کاهش می یابد و مخاط خشک می شود. این بیماری خودایمنی است و ممکن است با خشکی چشمی و آرتریت روماتویید هم همراه شود.

بیماری دیگری به نام سارکوییدوز نیز بیماری خودایمنی و ناشناخته ای است و روی چشم و غدد بزاقی اثر می گذارد.

با مصرف برخی داروها نیز ممکن است ترشح بزاق کاهش یابد. این داروها شامل داروهای ضدفشارخون، ضدحساسیت و آنتی کولینرژیک (مهارکننده های سیستم پاراسمپاتیک) هستند.

این حالت را در افرادی که به دلیل بیماری رادیوتراپی می شوند و از نظر روانی انسان های مضطرب و پراسترسی هستند نیز بسیار مشاهده می کنیم.

کمبود بزاق فرد را مستعد عفونت های موضعی و دهانی می کند. می دانیم که مواد موجود در بزاق از پوسیدگی دندان جلوگیری می کنند. بنابراین بیمارانی که ترشح بزاقشان کاهش یافته، به سرعت دچار پوسیدگی های دندانی خواهند شد.

 

عفونت غدد بزاقی چگونه به وجود می آید؟

عفونت ها دو دسته اند؛ حاد و مزمن. عفونت های حاد هم دو گروه ویروسی و باکتریایی دارند.

شایع ترین عفونت ویروسی، ناشی از بیماری اوریون است. در این بیماری خود بیماری چندان مهم نیست، ولی عوارض آن را باید جدی گرفت.

اوریون در بچه ها شایع و مسری است و در آن دو طرف غدد بناگوشی متورم می شود. شایع ترین عارضه های اوریون در آقایان تورم بیضه ها و کری حسی عصبی و پانکراتیت (که در نهایت به دیابت منجر می شود) و در خانم ها تورم تخمدان هاست.

عفونت دیگر، باکتریایی است. التهاب غدد بزاقی در افرادی دیده می شود که بیماری زمینه ای دارند، مثلا افراد مسن یا کسانی که عمل جراحی بزرگی انجام داده اند و سیستم ایمنی بدنشان تضعیف شده و آب بدنشان کاهش یافته است. این بیماران به احتمال زیاد در بیمارستان بستری می شوند تا آنتی بیوتیک های وریدی دریافت کنند و در آنها آبسه های غدد بناگوشی تحت فکی و زیرزبانی را هم بسیار مشاهده می کنیم که آبسه های غدد بزاقی باید جراحی شوند.

 

آیا در عفونت ها، غدد بزاقی بزرگ تر می شود؟

بزرگی غدد بزاقی دو حالت دارد؛ حالت التهابی و حالت دیگری که چندان مهم نیست. در بسیاری از افراد غدد بزاقی بزرگ است، ولی هیچ علامتی مبنی بر بیماری وجود ندارد.

البته بزرگی غدد بزاقی را در افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که قرص های ضدبارداری مصرف می کنند، افراد چاق و دچار کم کاری تیرویید نیز می بینیم که بزرگی بدون علامت است و لازم نیست کاری برای درمان آن انجام دهیم. بزرگی غدد در تومورهای غدد بزاقی هم مشاهده می شود.

 

علت تشکیل تومورها چیست؟

شایع ترین تومورها مربوط به غدد بناگوشی هستند و اغلب خوش خیم اند و به «میکسد» مشهورند. هرچه از غدد بزاقی اصلی به طرف فرعی پیش می رویم، احتمال بدخیمی بیشتر است. سنگ های غدد بزاقی نیز ممکن است به شکل تومور به نظر برسند.

توصیه پزشکان در مورد سنگ های ریز غذذ بزاقی این است که بیمار غذاهای ترش بیشتری بخورد تا ترشح بزاق زیاد و سنگ دفع شود، ولی سنگ های بزرگ ممکن است به عمل جراحی نیاز پیدا کنند

 

سنگ های غدد بزاقی چگونه تشکیل می شوند؟

بیشتر ما تصور می کنیم سنگ ها در کلیه ها یا صفرا به وجود می آیند و وقتی می شنویم کسی دچار سنگ غدد بزاقی شده، تعجب می کنیم.

سنگ غدد بزاقی در غدد تحت فکی بیشتر و در غدد بناگوشی کمتر تشکیل می شود. غده تحت فکی ترشح غلیظی دارد و مسیر تخلیه آن طوری است که برعکس جاذبه است. هر عاملی که باعث شود ترشح غلیظ تر شود یا در مسیر خروجی غدد اختلال ایجاد کند، باعث ایجاد سنگ می شود.

سنگ های تشکیل شده دو نوع اوراتی و کلسیمی دارند. سنگ های کلسیمی را در عکس رادیولوژی به راحتی می توان دید، ولی سنگ اوراتی را به راحتی نمی توان تشخیص داد.

این بیماری شایع است و یکی از علایم سنگ های غدد بزاقی، هنگام خوردن غذاهای ترش است که بزاق بیشتر و غده متورم و دردناک می شود و گاهی نیز عفونت می کند.

توصیه پزشکان در مورد سنگ های ریز این است که بیمار غذاهای ترش بیشتری بخورد تا ترشح بزاق زیاد و سنگ دفع شود، ولی سنگ های بزرگ ممکن است به عمل جراحی نیاز پیدا کنند.

 

اگر در بدخیمی ها غده بزاقی خارج شود، چه مشکلی برای بیمار پیش می آید؟

هیچ مشکلی ایجاد نمی شود. در بدخیمی ها غده بزاقی، معمولا غده بزاقی را خارج می کنند. حتی بهتر است غدد بزاقی سنگ ساز هم خارج شود.

در مواردی که عفونت مزمن غده بزاقی وجود دارد نیز برای درمان قطعی باید غده خارج شود.

تعداد غدد بزاقی بسیار زیاد است و خارج کردن یکی از آنها از نظر فیزیولوژیک مشکلی برای فرد پدید نمی آورد.

خارج کردن غدد بزاقی از طریق جراحی چندان کار راحتی نیست. در خارج کردن غدد بناگوشی، عصبی بین دولوب غده وجود دارد که اصلا نباید آسیب ببیند و اعصاب اطراف غدد هم باید حفظ شوند.

 

تشخیص بیماری های مربوط به غدد بزاقی چگونه است؟

تشخیص نوع بیماری های غدد بزاقی آسان است و شرح حال و معاینه از بیمار، اطلاعات خوبی به ما می دهد.

ما همیشه از روش های ساده تر و غیرتهاجمی مانند سونوگرافی استفاده می کنیم.

نمونه برداری سوزنی FNA نیز روش بسیار مناسبی است. این نمونه برداری ساده و بدون درد است.

بخش سلامت تبیان


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: